<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

kerstkaart
Hobbies / Kaartenmaken

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - Kerstkaart weblog

Eigen startpagina Beheerder Opties
- Weblog Home
- Toevoegen Bericht

 Topics
- Nederlanders sturen meeste kerstkaarten
- Tekst voor je kerstkaartje
- Kerstkaart verhalen
- Kerst in het land van de Kerstman...
- Kerstkaarten maken
- Kerstkaartjes nog steeds populair
- Kerstkaart altijd leuk
- Kerstkaarten 2009
- Kerstkaarten verzamelen!
- Kerstkaart voor het hiernamaals?
- Het hele jaar door Kerstfeest
- Of geen kerstkaarten meer?
- Kerstkaarten en de kerstman
- Weer 200 miljoen kerstkaarten
- 190 miljoen kerst - en nieuwjaarskaarten
- Kerstkaarten kunstenaars
- Foto kerstkaarten van kaartje2go
- Kerstkaart door de jaren
- SMS en e-mail vervangen kerstkaart niet
- Wat gebeurt er met je kerstkaart...
- Kerstkaarten maken met Publisher
- Zelf thuis kerstkaarten maken, kerstbeer voor het raam
- Je eigen foto kerstkaarten maken – 7 top tips !
- Foto kerstkaarten
- Kerstkaart is halve eeuw onderweg
- Kerstkaartje van 16,000 dollar
- Zakelijke kerstkaarten bestellen
- Kerstkaarten in Namibië
- Zelf kerstkaarten maken op je pc of online kerstkaarten bestellen
- Kerstkaarten zelf maken of kopen...
- Anno 2007... Online je kerstkaarten maken.
- Kerstkaarten in België...
- De eerste amerikaanse kerstkaart
- Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
- Meer historie over kerstkaarten maken
- Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
- Kerstkaarten maken en versturen

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Kerstkaart LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Kerstkaart sites
Hier vind je nog een overzicht van sites met kerstkaarten en andere kaarten
- Kerstkaart maken met je foto
- Kerstkaarten weblog
- Kerstkaarten startkabel
- Kerstfoto
- Kerstkaart van je foto
- Goedbegin kerstkaart
- Nieuwjaarskaarten bestellen
- Kerstkaarten zakelijk

 Kerstkaart weblog
Welkom op het kerstkaart weblog. Hier vind je tips en informatie over kerstkaarten, en het maken van een kerstkaart. Veel plezier!
- Kerstkaarten maken

 Kerstkaarten goedbegins
kerstkaart
kerstkaarten maken

 Kaarten maken
Kerst kaartjes


 Nederlanders sturen meeste kerstkaarten
Nederlanders sturen gemiddeld 40 kerstkaarten

DEN HAAG -
Van alle Europeanen versturen Nederlanders de meeste kerstkaarten, per huishouden gemiddeld zo'n 40. Dat blijkt uit onderzoek in alle Europese landen, meldde PostNL donderdag.

Ook onder Britten, Denen, Finnen en Fransen is het sturen van een kerstgroet per post populair. Dan gaat het per huishouden om 17 tot 30 kaartjes. In de Zuid-Europese landen worden naar verhouding de minste kerstkaarten verstuurd.
In bijna alle Europese landen verschijnen speciale kerstzegels; in de meeste landen tegen een gereduceerd tarief. Alleen in Duitsland zijn ze juist iets duurder. Dat extra geld gaat naar een goed doel.


Geplaatst door: Striktly op 06-12-2012 11:36 | Reageer

 Tekst voor je kerstkaartje
Het mooiste gevoel met Kerst is de saamhorigheid
Raak dat gevoel ook in het nieuwejaar niet kwijt
Een maagdelijk witte agenda symbool van een open begin
ik wil je bij deze vast vragen zet mijn naam er hier en daar in

Kerstklokjes die klinken
kerstlichtjes die blinken
een boodschap van peis en vree
geven wij met deze kerstwens mee
laat deze ster helder en klaar
Ons leiden naar een
gelukkig nieuwjaar


Geplaatst door: Striktly op 11-11-2012 16:03 | Reageer

 Kerstkaart verhalen


Alles wat je wilde weten over kerstmis, kun je nu leren in een superhandige kerstcursus. Test je eigen kennis over kerstmis met vier handige, interessante lessen.

Deze vier lessen zijn gratis online te volgen op deze website. Je leert allerlei leuke dingen over kerst om te weten. Zo leer je bijvoorbeeld wat de oorsprong is van ons kerstfeest en wat Coca Cola daar mee te maken heeft.

Ook leer je wat er precies gebeurde met kerstmis. Misschien ben je het verhaal wel kwijt of weet je het niet helemaal precies meer. Deze cursus frist te geheugen op! Ook leer je meer over de altijd pitoreske kerstengelen. En tot slot leer je antwoord te geven op de vraag: waarom kerst?

Erg leuk, dus! Alle vier cursussen duren een half uur en zijn – zoals al eerder gezegd – helemaal gratis. Je moet je alleen even registreren op de website. Op deze manier weet je deze december alles over kerst!


Geplaatst door: Striktly op 14-09-2012 10:39 | Reageer

 Kerst in het land van de Kerstman...
Wat is kerstmis in Finland, land van de kerstman?
Na de lange, donkere en vaak erg natte herfst, komt Kerstmis als keerpunt van het jaar. Het licht overwint langzaam maar zeker de duisternis. Tijd om te feesten dus!
In Finland is de aanloop naar Kerstmis een gezellige bedoening. Voor de Kerk begint de kerstperiode op de eerste zondag van de advent, maar de Finnen starten al veel eerder met de voorbereidingen voor Kerstmis. In oktober reeds doen talrijke verenigingen alles om in kerststemming te komen. De vrouwenorganisaties bijten gewoonlijk de spits af met de voorbereidingen voor hun kerstbazaars. Naar oude Finse gewoonte komen hun leden in de herfst samen, meestal om kerstversieringen te maken. Deze avondjes zijn eigenlijk al de eerste kerstfeestjes, in het Fins bekend onder de charmante naam "Pikkujoulu"-"kleine Kerst"-, want ze hebben steeds een of ander kerstprogramma met voordrachten, muziek en lekkernijen die typisch zijn voor deze tijd van het jaar.
Deze Finse traditie stamt uit de jaren 1920. Elke baas van een bedrijf; groot of klein, organiseert zo'n feestje voor zijn personeel. Elke vereniging heeft trouwens een eigen "Pikkujoulu". Ook gemeenteraadsleden kunnen dan hun onderlinge politieke meningsverschillen even vergeten en samen een gezellige avond doorbrengen. Zij voeren soms zelfs een wintersprookje, een toneelstukje of een sketch op om hun medewerkers te vermaken.

De eerste adventszondag luidt officieel de kerstperiode in. In de kerken weergalmt Voglers "Hosanna" en stromen de mensen toe om te luisteren. In het hele land worden 's avonds adventsconcerten gehouden en de stadscentra baden in het licht van de kerstlampjes in de etalages en kantoren. Pietarsaari, een stad aan de westkust van Finland, heeft al sinds 1840 een speciale kerststraat (Storgatan).


Geplaatst door: Gast op 15-11-2009 12:32 | Reageer

 Kerstkaarten maken
Een mooi bericht uit de Stentor

APELDOORN - Gerda Doornebos (5 draait in december overuren om zo'n zeventig kerstkaarten de deur uit te krijgen. Unieke exemplaren want ze maakt de kaarten stuk voor stuk zelf. Maar eerst zit ze nog een paar weken in de leer op de kaartmaakcursus van Yvonne van den Boorn, lerares handenarbeid en creatief fenomeen uit Apeldoorn-Zuid.

Haar knusse huiskamer aan de Strauszlaan is een van de vele adressen in Apeldoorn waar je je op de kerst kunt voorbereiden. Naast de verschillende workshops kerstkaarten maken, kun je je op verschillende manieren creatief uitleven om met Kerstmis kennissen en familie te verrassen met eigen kaarten, zesgangendiners, kaarsen of taarten.

Van den Boorn doet het 'anders dan anders', zoals ze zegt. Ze laat een serie wenskaarten zien die ze heeft gemaakt.Ze zijn opgebouwd uit fragmenten van kerstkaarten uit voorbije jaren.

De maandagcursisten van Van den Boorn die binnenkomen, zijn vol lof als ze zien wat 'Yvon nu weer heeft klaargespeeld'. Ze weet ook wel waar ze haar materialen moet halen: luxe geschenkpapier uit Italië of Israël. "Maar", zegt ze later tegen de (dames-)cursisten, "je kunt ook goed gebruikmaken van cadeaupapier of kerstversieringen van Action, Xenos of Blokker. Kost haast niks."

Van den Boorn staat met haar workshops altijd voor een gezelschap dames. "Twee keer heb ik een aanmelding gehad van een man, maar die kwamen uiteindelijk niet opdagen."Maandagmiddag zijn er de twee zussen Rita Schut (47) en Wilma van Kooten (50), Schut's buurvrouw Ada Visser (56) en Gerda Doornebos (5. Visser: " In elk geval kunnen vrouwen twee dingen tegelijk: praten en kaarten maken." Wilma van Kooten werkt aan een kaart waarop een besneeuwd tuinhekje en een mus zijn gedacht. Ze heeft de voorstelling uitgesneden uit een grotere serie mussen in de sneeuw. "Het lijkt allemaal heel simpel maar je moet wel even nadenken. Kijk ik heb scheef geknipt." Van den Boorn: "En dat levert juist de leukste kaarten op. Kaarten met een foutje, met scheurtjes of vlekjes. Die ga je op creatieve wijze herstellen."

Van Kooten had de cursus cadeau gekregen voor de verjaardag. Cadeau van haar zus Rita Schut.

Schut: "Ik kom hier al langer. Thuis ben ik ook altijd bezig met frunniken." Het blijft niet bij een stapel kerstkaarten. "Ook in de buurt maken we er altijd een gezellige boel van met een kerstkraam." Bij die buurtactiviteiten is Ada Visser ook meestal van de partij. Ook altijd bezig. Ze heeft net een eierdoos aan de mede-cursisten laten zien. Een paarse eierdoos die ze bij Lidl had gekocht en die met een paar simpele versieringen dienst doet als geschenkverpakking voor een paar babysokjes. Van den Boorn: "We geven elkaar ook altijd ideeën door. Ik ga dit zelf gebruiken voor een andere groep." Visser die net met haar werk in de catering is gestopt, gaat nog meer tijd in de kaarten steken. "Voor de Hofstadkerk maak ik ook kaarten. Die brengen we langs bij zieken."

Gerda Doornebos (5 was vier jaar geleden voor het laatst in 'het klasje' van Van den Boorn."Ik wilde weer nieuwe ideeën opdoen." Nu volgt ze nog voorzichtig de instructies. Maar als ze straks de slag te pakken heeft, draait ze overuren om voor familie en kennissen de grote partij kerstkaarten op tijd klaar te krijgen.


Geplaatst door: Striktly op 10-11-2009 10:56 | Reageer

 Kerstkaartjes nog steeds populair
Ook afgelopen jaar zijn er bijna weer 200 miljoen kerstkaarten verstuurd. De TNT verwacht elk jaar dat het minder worden. Maar vooralsnog versturen we onze kerstkaartjes trouw!

Geplaatst door: Striktly op 07-03-2009 09:33 | Reageer

 Kerstkaart altijd leuk
Een kerstkaart is altijd leuk. Of het nu een e kerstkaart is, of echte kerstkaartjes. De kerstdagen komen er aan en overal op internet zie je de discussie weer oplaaien over het wel of niet versturen van kerstkaarten. Juist in deze tijd willen we even niet als een vrijgevochten individu door de kerstdagen heen gaan maar even aan elkaar denken? Dat we niet alleen de geboorte van Jezus, en het aanbreken van het nieuwe jaar herdenken, maar ook dat we zonder elkaar helemaal niets zijn. Dat als het koud en guur is buiten en het leven wat minder makkelijk is al in de zomer, we het liefst bij onze dierbaren en vrienden zijn? De traditie van elkaar kerstkaartjes sturen past precies in de gedachte van kerst en is daarom alles behalve een cliché of een commercieel feest. Juist nu we niet altijd bij elkaar in de buurt kunnen zijn met de kerst is er niets fijner als het ontvangen van een kerstkaart (in welke vorm dan ook) met de de beste wensen van een dierbare.

Geplaatst door: Striktly op 27-11-2008 14:04 | Reageer

 Kerstkaarten 2009
Ook dit jaar worden er weer massaal kerstkaarten verstuurd. Waarschijnlijk gaan we met zijn allen voor het eerst meer dan 225 miljoen kerstkaarten versturen!

Geplaatst door: Striktly op 07-08-2008 09:19 | Reacties: (2) | Reageer

 Kerstkaarten verzamelen!
Inwoners van Zoetermeer moeten vast vreemd hebben opgekeken toen ver na de feestdagen ineens een stapeltje kerstkaarten op de mat plofte. Een hulppostbode had de kerstkaarten en andere post in december achterover gedrukt. Een huisgenoot van de tijdelijke postbode vond het nogal vreemd dat de post zich opstapelde in het studentenhuis, waarna hij contact op nam met TNT.

De postbode was al ontslagen, omdat hij de post pas dagen later bezorgde. Die moet echter binnen 24 uur te worden bezorgd. TNT wist toen nog niet dat de post bij de jongen in de huiskamer lag.

bron: De TelegraafGeplaatst door: Striktly op 19-05-2008 10:26 | Reageer

 Kerstkaart voor het hiernamaals?
Vreemd bericht uit het hoge noorden...

Kerstkaartje naar Onze-Lieve-Heer?
GRIJPSKERK - Een brief of kattebelletje naar God was al mogelijk, maar een kerstkaartje sturen naar Onze Lieve Heer kan nu ook. Kunstenaar Johan van der Dong uit Grijpskerk heeft zijn bekende postbus voor God ook opengesteld voor kerstkaarten. Iedereen die het fijn vindt God een kerstgroet te sturen of een vredeswens kwijt wil, kan bij zijn postbus terecht. De speciale brievenbus ontving eerder tientallen brieven voor God. Die komen op Witte Zaterdag, 7 april 2007, in een door Van der Dong ontworpen installatie te hangen. Daarna gaan ze in vlammen op en komen ze bij God, zo is de overtuiging.


Geplaatst door: Striktly op 13-05-2008 14:19 | Reageer

 Het hele jaar door Kerstfeest
Waarom zou je alleen aan het eind van het kalenderjaar Kerstkaarten maken?
Bij onze gratis Yahoo-mailgroep 'De Kerstmutsen' doen wij dat het hele jaar door.
Vooral als je altijd veel Kerstkaarten zelf maakt, is dat een stuk handiger!
Je vindt er volop tips, ideetjes en fotoalbums met een heleboel voorbeeldkaarten.
Voor extra inspiratie hebben we iedere maand een borduurpatroon en een techniek of thema waaraan men vrijwillig mee kan doen.


Geplaatst door: Gast op 18-02-2008 10:03 | Reageer

 Of geen kerstkaarten meer?
Sommige mensen willen geen kerstkaarten meer... en dat mag ook natuurlijk!

Beste Beatrijs,
Eigenlijk willen wij na twintig jaar geen kerst- of nieuwjaarswensen meer versturen. Volgens mij zijn wij niet de enigen. Iedereen voelt zich verplicht, en het kan bij ons oplopen tot wel honderd kaarten die we moeten versturen. We hebben bedacht dat we het bedrag dat we hier normaal gesproken aan besteden beter naar een goed doel kunnen overmaken. Weet u een gepaste tekst om op een kaart te zetten, zodat wij dit aan onze kennissen kunnen laten weten?

Moe van de kerstpost

Beste Moe van,
Als u geen zin meer hebt om kerstkaarten te versturen, dan kunt u er toch gewoon mee ophouden? Waarom zou u iedereen over uw voornemen gaan inlichten? Op die manier bent u alsnog bezig met kaarten versturen, en dan kunt u net zo goed in een PS-je de beste wensen toevoegen. Men merkt het vanzelf wel. De enkeling die gewond zou kunnen raken omdat hij meent uit de gratie te zijn gevallen, kunt u handhaven op uw lijst, die daardoor tot hanteerbare proporties van een handjevol kan worden teruggebracht. Ik denk niet dat het mensen interesseert dat u een nobeler bestemming hebt gevonden voor het geld dat u anders aan de kerst- en nieuwjaarswensen besteedt. De keuze van goede doelen is een persoonlijke beslissing, evenals de hoogte van uw schenking. Deze overwegingen staan los van het al dan niet versturen van kerstkaarten en u hoeft uw vrienden en kennissen niet op de hoogte te brengen van uw filantropische acties.
Maak het niet te ingewikkeld, lijkt me. Als u genoeg hebt van een verplichting die volgens u zinloos is geworden, dan staat het u vrij ermee op te houden. Er volgen geen sancties. Niemand zal reclameren: ‘Zeg, ik heb geen voorgedrukte en gesigneerde beste wensen van je gekregen. Hoe zit dat?!’ Het enige wat zal gebeuren is dat u per jaar minder voorgedrukte en gesigneerde beste wensen in de brievenbus krijgt. Maar daar zult u toch niet rouwig om zijn, als u ze zelf niet meer verstuurt?


Geplaatst door: Gast op 27-01-2008 20:03 | Reageer

 Kerstkaarten en de kerstman
In 1930 kreeg de tekenaar Haddon Sundblom de opdracht van The Coca-Cola Company een serie advertenties te ontwerpen voor de aanstaande kerstperiode. Niet helemaal vreemd, omdat in die jaren Coca-Cola bekend stond als een ideale dorstlesser voor met name de zomerperiode en niet zozeer voor de koudere dagen. De opdracht was een menselijke, gezellige dikkerd met een mooie baard te ontwerpen in de bedrijfskleuren rood en wit. Nu had Sundblom een gepensioneerde buurman, ene meneer Prentice die zeer goed aan de vereisten voldeed. Tevens was hij een zeer vrolijk type die een zeer aparte lach had die klonk als Yo-ho-ho. Vanaf de eerste dag was deze Santa Claus een hit. Nog steeds is het beeld dat door Sundblom is geschapen hét gezicht van de kerstman.
Ondanks het feit dat dit beeld eigenlijk exclusief voor Coca-Cola bedoeld was, werd het door de jaren heen zo'n gemeengoed dat The Coca-Cola Company besloot dat Santa Claus voor iedereen in de wereld was en er vrij gebruik van mocht worden gemaakt.


Geplaatst door: Gast op 22-01-2008 09:42 | Reageer

 Weer 200 miljoen kerstkaarten
Volgens de TNT zijn ook dit jaar weer meer dan 200 miljoen kerstkaarten verstuurd!

Geplaatst door: Gast op 08-01-2008 22:50 | Reageer

 190 miljoen kerst - en nieuwjaarskaarten
190 miljoen kerst - en nieuwjaarskaarten

19 dec 2007, 03:34 - DEN BOSCH - TNT Post verwerkt naar verwachting dit jaar 190 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten; ongeveer evenveel als vorig jaar. Het concern maakt de prognose op basis van de postzegelverkoop
Links:
Geef uw mening: ...boycot lijst Smolder ontoelaatbaar...

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
.

In het postsorteercentrum in Den Bosch, een van de zes in Nederland, wordt in vier ploegendiensten van zes uur gewerkt om de kaarten op hun bestemming te krijgen. Er worden een kleine 500 uitzendkrachten ingezet die in totaal zo'n 30 miljoen kaarten door de vingers laten glijden.

Zondag treedt er een smartlappenkoor op om ook op de vloer wat kerststemming te krijgen.

Ondanks het versturen van een kerstgroet via de mail of sms is de kerstkaart nog steeds populair, aldus een woordvoerster van TNT. Wel lijkt er een verschuiving plaats te hebben van de verkoop van kerstkaarten door de detailhandel naar zelfgemaakte kaarten en wensen. " Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de internetservice van bedrijven als Hallmark, Hema en van TNT Post. Mensen maken hun eigen kaarten die door ons worden gedrukt en verstuurd."Geplaatst door: Gast op 21-12-2007 11:29 | Reageer

 Kerstkaarten kunstenaars
De toename in soorten en maten kerstkaarten is groot. Toevalig kwm ik de kerstkaarten van Bauke Feenstra tegen. Misschien een leuke tip voor kerstkaarten als je een voorliefde voor zeilen hebt!

Geplaatst door: Gast op 13-12-2007 11:32 | Reageer

 Foto kerstkaarten van kaartje2go
Ik heb een heel leuke site ontdekt, Kaartje2go.nl, waar je zelf echte foto kerstkaarten kunt maken. Het werkt snel en het resultaat is prachtig. Echte stevige kerstkaarten met een haarscherpe foto en heel origineel. Je kunt je digitale foto zo uploaden en daarna kies je een leuk kerst kader en maak je je eigen tekst. Het mooie is dat je kunt kiezen tussen een setje kaarten bij je thuis laten bezorgen of alle kerstkaarten meteen versturen via de website. De kaarten worden dan voor je verzonden per TNT Post, ook in België!


Geplaatst door: Gast op 03-12-2007 21:45 | Reageer

 Kerstkaart door de jaren
De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst “A Merry Christmas and a Happy New Year to You.”
De christelijke symboliek werd veel gebruikt voor de afbeeldingen op de eerste kerstkaarten. Deze afbeeldingen veranderden in de loop der tijd mee met de trends en tradities […]


Geplaatst door: Gast op 20-11-2007 18:23 | Reageer

 SMS en e-mail vervangen kerstkaart niet
SMS en email kunnen niet tippen aan de kerstkaart. Wij van Kerstkaarten Weblog hebben een onderzoek gevonden waaruit blijkt dat de post nauwelijks te lijden heeft onder de verschillende mogelijkheden van communicatie. In de zes sorteercentra van TNT-post worden ook dit jaar weer zo’n 200 miljoen kerstwensen verwerkt. Het is een aantal dat al jaren stabiel […]

Geplaatst door: Gast op 20-11-2007 18:21 | Reageer

 Wat gebeurt er met je kerstkaart...
mmmm, een leuk nieuwtje. Kerstkaarten worden eerst met veel moeite gemaakt en verstuurd. Na verloop van tijd belanden ze veelal bij het oud papier. De Britse milieuorganisatie Woodland heeft dit jaar meer dan 90 miljoen kerstkaarten weten te verzamelen. De ruim 1,8 ton aan kerstkaarten worden ingedeeld in twee categorieën.

Categorie 1: Opzichtige kerstkaarten met veel kleur en glitter.
Categorie 2: Vooral witte kerstkaarten zonder folie, kleur en glitter.

Kerstkaartjes van de eerste categorie worden gerecycled in toiletrollen en diverse verpakkingen. Kerstkaartjes van de tweede categorie worden verwerkt tot o.a. toilet papier en keukenrollen. Met deze actie worden per ton aan kerstkaarten 17 bomen gered!


Geplaatst door: Gast op 19-11-2007 09:11 | Reacties: (1) | Reageer

 Kerstkaarten maken met Publisher
Zelf kerstkaarten maken, je hebt het vast wel eens geprobeerd. Avonden ben je druk voordat de - zeer originele - kerstkaarten opgestuurd kunnen worden. Maar ja, tijd is ook kostbaar en soms is het gewoon handiger om kerstkaarten te kopen. Of je maakt ze met de pc, op je eigen printer. Want als je er zulke mooie foto’s mee kunt afdrukken, dan moet je er toch ook kerstkaarten mee kunnen maken? Jazeker, met het juiste programma lukt dat: Microsoft Publisher word bijvoorbeeld veel gebruikt.

Wilt u kerstkaarten maken met Publisher? We hebben de ideale link voor u gevonden.

http://www.seniorennet.be/Pages/Computertips/computertip_detail.php?id=815

Maar er zijn vast meer goede tips, dus reageer hieronder en plaats jouw kerstkaarten supertip voor op onze kerstkaarten weblog!Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 20:32 | Reacties: (2) | Reageer

 Zelf thuis kerstkaarten maken, kerstbeer voor het raam
Nu is het de tijd om in alle rust kerstkaarten te gaan maken. U heeft nu alle tijd en bij regenachtige dagen is het een leuke bezigheid.

U bent mogelijk nog niet in de stemming, maar tegen de kerstdagen heeft u er echt geen tijd meer voor dus ga nu aan de slag.


Heeft u ook een leuke kaart gemaakt en wilt u deze ook op deze site geplaatst zien, geeft dit dan door en wij plaatsen hem graag op de site!
U kunt anderen op een idee brengen.Benodigdheden:

Een dubbele kaart
Een enkele, witte kaart die iets kleiner is dan de dubbele
Een paar oude kerstkaarten
Een scanner
Een printer
Gewoon wit printpapier
Een stukje transparant sheet
Schudmateriaal (confettino-muzieknootjes bijvoorbeeld)
Siliconenkit
Foam tape
Fotolijm

1. Scan een oude kerstkaart en print hem in kleur uit op een crème-kleurige, dubbele kaart.
2. Print dezelfde afbeelding nog een paar keer uit op gewoon printpapier, om er een 3D-kaart van te kunnen maken.
3. Snij het venster uit en plak daarachter een transparant sheet.
4. Plak er aan de binnenzijde een rand van foam tape omheen (laat het goed aansluiten) en doe er wat confettino-muzieknootjes in.
5. Plak er een plaatje van een orkest achter (in dit geval is het een oude kaart die ik heb verkleind, gescand en uitgeprint).
6. Tenslotte plakt u er nog een schutvel tegenaan.En zo maakt u zelf dus de mooiste persoonlijke kerstkaarten! Succes!Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 20:32 | Reacties: (1) | Reageer

 Je eigen foto kerstkaarten maken – 7 top tips !
Je ziet het steeds vaker dat mensen hele leuke en originele foto kerstkaarten maken en versturen via internet. Kerstkaart weblog heeft een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor het maken van je eigen foto kerstkaart.

1. Wees er op tijd bij
Wacht niet te lang met het maken van je foto kerstkaarten. Veel fotokaarten sites hebben het enorm druk tijdens de kerstperiode en de leveringstijden kunnen daardoor langer worden. De enige website die ik ken die binnen 24 uur je kerstkaarten kan leveren is Kaartje2go.nl Hou er ook rekening mee dat TNT post tijdens de kerst miljoenen kerstkaarten tegelijk moet bezorgen. Dat kan betekenen dat als je te laat je kaarten post, ze ook te laat aankomen. Neem dus geen risico en bestel je foto kerstkaarten op tijd.

2. Probeer eerst 1 kaartje als test
Het is verstandig om eerst een kleine bestelling te doen voordat je al je kerstkaarten bestelt. Zo kun je eerst even rustig proberen en mocht het resultaat je niet bevallen, dan kun je altijd nog kiezen voor een andere foto voor je kerstkaart.

Bestel nu gratis een kerstkaartje als test!
We hebben van Kaartje2go een actiecode gekregen speciaal voor onze lezers. Hiermee kun je tot en met 1 december een foto kerstkaart naar jezelf sturen, helemaal gratis. Maak je eigen foto kerstkaart bij Kaartje2go en vul aan het einde van je bestelling de actiecode kerstkaartenweblog in.

3. Maak zo veel mogelijk foto´s en selecteer later
Geheugenkaarten zijn relatief goedkoop geworden. Koop dus een grote geheugenkaart en maak zo veel mogelijk foto’s, de selectie komt later wel. De beste foto kerst kaart kun je niet plannen!

4. Voorkom grote lichtverschillen
De beeldsensor van een digitale camera kan vaak geen grote verschillen in lichtintensiteit overbruggen. Probeer daarom foto´s te maken die óf geheel in de zon zijn óf helemaal in de schaduw. Er zijn veel sites en programma’s waar je je foto lichter mee kunt maken.

5. Gebruik een lichte foto
Op je scherm ziet een foto er altijd lichter uit dan op een afdruk. Dat komt doordat je scherm licht geeft en een afdruk niet. Zeker als er personen op de foto staan, let er dan op dat ze voldoende in het licht staan. Maak je een foto van een situatie met veel contrast (grote verschillen tussen lichte en donkere delen), gebruik dan een flits om de personen op de voorgrond voldoende licht te geven (’in te flitsen’). Zo maak je de mooiste foto kerstkaart.

6. Kies een hoge resolutie voor je foto
Voor de mooiste foto´s om zelf kerstkaarten mee te maken zet je je camera op de hoogste resolutie. Daarmee krijg je wel grotere bestanden, maar de kwaliteit is absoluut het best. In principe kun je met iedere foto je eigen kerstkaart maken, maar foto´s met een lage resolutie zullen op de kaart een blokkerige indruk wekken. Foto´s vanaf 600 kb geven een prima resultaat en boven de 1 Mb weet je zeker dat je goed zit.

7. Deel je idee en geef anderen inspiratie!
Heb je een leuke foto kerstkaart gemaakt en wil je hem met ons delen? Stuur hem naar ons op en wij plaatsen hem op de site!


Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 16:44 | Reacties: (1) | Reageer

 Foto kerstkaarten
Wij zijn fan van kerstkaarten... en van kaartje2go. Bij Kaartje2go.nl, kun je zelf echte foto kerstkaarten maken. Het werkt snel en het resultaat is prachtig. Echte stevige kerstkaarten met een haarscherpe foto en heel origineel. Je kunt je digitale foto zo uploaden en daarna kies je een leuk kerst kader en maak je je eigen tekst. Het mooie is dat je kunt kiezen tussen een setje kaarten bij je thuis laten bezorgen of alle kerstkaarten meteen versturen via de website. De kaarten worden dan voor je verzonden per TNT Post. En de service is razendsnel: ze bezorgen de volgende dag!

Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 16:42 | Reacties: (3) | Reageer

 Kerstkaart is halve eeuw onderweg
‘S-GRAVENZANDE - Dat postbezorger TPG is afgestapt van het principe ‘binnen twee dagen bezorgd’ is bekend. Dat een kaart bijna vijftig jaar later wordt bezorgd, is overdreven. Toch overkwam het de familie Boogert uit ’s-Gravenzande. Zowel de afzenders als de geadresseerden zijn inmiddels overleden.
De kaart die voor oma bestemd was, is nu terecht gekomen bij de volgende generatie. ‘Ik dacht: Wat een antieke kaart, wie stuurt die nou? Het waren er twee nog wel. Kijk ik op het poststempel, zijn ze verstuurd in 1959. Met postzegels van vier cent’, zegt Marijanne Boogert die de kaart maandag uit de brievenbus haalde.
Natuurlijk gebeurt het wel vaker dat kaarten jaren onderweg blijven en vervolgens alsnog bezorgd worden. Het bijzondere in dit geval was dat een overbuurvrouw van Marijanne Boogert dezelfde dag een kaart uit 1954 ontving, met een postzegel van twee cent. En of dit allemaal niet vreemd genoeg is, kreeg de familie Boogert een telefoontje van de afdeling internationale post van TGP dat er nog twee kaarten uit de jaren vijftig zijn gevonden. Deze kaarten worden nog nagestuurd. De oude ansichten komen uit Sint Maarten, Amersfoort en Bergambacht.


Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 16:40 | Reageer

 Kerstkaartje van 16,000 dollar
Kerstkaartje van 16,000 dollar

Iedereen heeft weleens een kerstkaart gemaakt tijdens het knutselen op school. Ook de inmiddels 10 jaar geleden overleden zanger Kurt Cobain heeft als zesjarig mannetje ijverig geknutseld. Zijn knutselwerkje is onlangs tijdens een veiling voor 16,200 dollar verkocht.
Een tekening die Cobain maakte toen hij op de middelbare school zat, is voor 14,400 dollar verkocht op diezelfde veiling.
Kurt Cobain was de populaire zanger van Nirvana die in 1994 door zelfdoding om het leven is gekomen(Bron: http://nu.nl (achterklap))

Leuk zo'n kerstkaart. Mijn duurste kerstkaart kostte 2 dollar 50!


Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 16:39 | Reageer

 Zakelijke kerstkaarten bestellen
Zakelijke kerstkaarten bestellen

Als bedrijf wil je natuurlijk originele en persoonlijke kerstkaarten maken om relaties te bedanken voor de prettige samenwerking. Wat is er nu mooier dan snel en eenvoudig je eigen zakelijke kerstkaart te ontwerpen, met je eigen foto?

Maar hoe maak je zo’n originele foto kerstkaart? Begin met het kiezen van een goede foto. Neem er de tijd voor en bezuinig niet op de foto. Een leuke foto maakt het verschil! Let op de belichting en huur als het kan een fotograaf in die dit kunstje begrijpt.

Wil je de foto zelf maken en ben je op zoek naar een paar goede tips? Handige fototips vind je hier.

Zorg voor een leuke en pakkende tekst. Dit is niet altijd makkelijk, dus we hebben hier een artikel met tekst-tips voor zakelijke kerstkaarten.

Er zijn tegenwoordig verschillende websites waar je zelf eenvoudig en snel online je kerstkaart kunt maken en bestellen. Ik heb zelf goede ervaringen opgedaan met deze site - je kunt hier kerstkaarten maken met je eigen foto, tekst, kaders, tekstballonnetjes en je kunt er ook voor kiezen om ze meteen te versturen. De klantenservice is ook een verademing!

En mijn laatste tip is: bestel je kerstkaarten op tijd…


Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 16:38 | Reageer

 Kerstkaarten in Namibië

‘In Namibië willen de posterijen niet het risico lopen dat de kerstkaarten te laat bezorgd worden. Vandaar dat ze nu al bezig zijn met een kerstcampagne.

In een krantenadvertentie wijzen de posterijen er nu alvast op dat het ongeveer 4 maanden duurt voordat een kerstkaart de Zuid-Atlantische Britse eilandengroep Tristan da cunha bereikt. Nu zullen niet veel mensen daar kerstkaarten heen sturen, maar een kaartje naar Zimbabwe is ook acht weken onderweg.

Omdat het rond de kerst altijd erg druk is bij de Namibische posterijen zijn ze nu alvast begonnen met de campagne. Fijne feestdagen daar.’Geplaatst door: Striktly op 16-11-2007 16:37 | Reageer

 Zelf kerstkaarten maken op je pc of online kerstkaarten bestellen
Zelf uw kerst- en nieuwjaarskaarten maken met de computer klinkt mooi, maar vraagt toch wel wat inspanning. U moet op zijn minst iets afkennen van beeldbewerking en ondanks de vele Photoshop cursussen die op het Internet te vinden zijn is de drempel voor velen nog altijd te hoog.
Gelukkig zijn er eenvoudige alternatieven beschikbaar. Zo kunt u bij verschillende sites snel en gemakkelijk zelf uw kerstkaarten ontwerpen en professioneel laten afdrukken.
Hieronder staan enkele tips en een overzichtelijk stappenplan om uw vrienden en familie met uw persoonlijke kerstkaart te verrassen.


Enkele tips voor mooie kerstkaarten.
Wacht niet te lang om uw kerstkaarten aan te maken. De eindejaarsperiode is vaak zeer druk voor drukkerijen en online fotoservices waardoor de leveringstijd kan oplopen. Ook de postbodes hebben het in de laatste weken voor kerst altijd erg druk

Plaats eerst eens een klein order vooraleer al uw kerstkaarten te bestellen. Valt het resultaat tegen, dan kunt u nog altijd een andere foto gebruiken en blijft u niet zitten met een reeks kaarten waarover u niet tevreden bent.

Maak veel foto's met uw digitaal fototoestel, zorg voor verschillende lichtomstandigheden, wees creatief. Hoe meer foto's u heeft, hoe groter de kans dat er pareltjes tussen zitten.

Voor kerstkaarten zorgen de kleuren rood, dennegroen en wit (sneeuw) voor mooie resultaten.

Zorg voor foto's met een voldoende hoge resolutie om scherpe afdrukken te bekomen. Voor formaat 10 x 15 cm minstens 2 megapixel foto's. Dit kunt u controleren door met uw rechtermuisknop op het bestand te klikken en dan de eigenschappen van het bestand te bekijken

Veel succes met het maken van uw kerstkaarten!.


Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:16 | Reageer

 Kerstkaarten zelf maken of kopen...
Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om uw kerstkaarten te maken. Op http://natasjaskaarten.web-log.nl/natasjaskaarten/2006/01/nieuwe_poll.html staat een leuke poll over hoe mensen kerstkaaarten versturen.

Op de vraag "Wat voor kerstkaarten sturen jullie?" was de uitslag:

Zelfgemaakte kaarten. [40%]
Kaarten met een foto. [30%]
Goedkope voorgedrukte kaartjes. [20%]
Ik stuur geen kaartjes. [10%]
Anders.. (vertel in log) [0%]
Speciale voorgedrukte kaartjes. [0%]

Geen in hout uitgekapte kaarten of platen meer dus! Kijk voor leuke kerstkaarten eens op http://kerstkaarten.kaartje2go.nlGeplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:15 | Reacties: (1) | Reageer

 Anno 2007... Online je kerstkaarten maken.
Al meer dan 100 jaar worden dus kerstkaarten op grote schaal verstuurd. En sinds een aantal jaren worden er steeds meer kerstkaarten via internet verstuurd, als ecard of als echte kaart. Met ecards kun je je vrienden en familie snel, gemakkelijk en vooral goedkoop een prettige kerst wensen; meestal is het versturen van digitale kerstkaarten zelfs helemaal gratis !
Ook kun je tegenwoordig kerstkaarten via maken met je eigen foto en deze laten drukken bij een fotoservice of een drukker. Vergeleken met de uit hout gesneden kerstkaarten in de middeleeuwen is het dus veel eenvoudiger geworden je kerstkaarten te versturen!.
Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:14 | Reacties: (1) | Reageer

 Kerstkaarten in België...
Kerst- en niewjaarswensen per kaart, de een nog mooier dan de ander, hebben in Belgié de plaats ingenomen van de nieuwjaarsbrief. Kinderen legden een proef van bekwaamheid in schoonschrijven af op brieven, waarvan de sierranden en hoofdletters meestal door de meester waren 'voorgeschreven'. Soms waren de hoofdletters ook al voorgedrukt. Deze brieven werden alleen voor een nieuwjaarswens gebruikt, want de gewoonte om kerstkaarten en kerstwensen te versturen is nog niet zo heel lang ingeburgerd.
Ook werden voorbedrukte nieuwjaarsbrieven gebruikt door de knechten van ambachtslieden, om er een fooi mee op te halen bij de welgestelde burgerij.
Nieuwjaarsbrieven en later kerstkaarten, waren vaak versierd met oude motieven uit de volkskunst, waarbij ook veel van de knipselkunst gebruik werd gemaakt." Tegenwoordig worden er elk jaar ongeveer 50 miljoen kerstkaarten in Belgie verstuurd...


Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:13 | Reageer

 De eerste amerikaanse kerstkaart
Ondertussen in... AMERIKA
Halverwege de negentiende eeuw importeerde Amerika een aantal Engelse kerstkaarten, maar in 1875 ontdekten ze hun eigen 'vader van de kerstkaart'. Hij was een Duitse immigrant, Louis Prang geheten, en een uitstekend lithograaf. Coles eerste kaart bevat een vrolijke familie die duidelijk op het punt staat grote hoeveelheden alcohol te gaan nuttigen. Ze hebben hun volle glazen geheven in een heildronk en de geschreven boodschap op de kaart luidt: 'Een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar'. Die woorden zijn nu nog altijd hetzelfde en het is geen toeval dat het woord 'vrolijk' geleidelijk aan 'beschonken' is gaan betekenen.
Er werd niet alleen aandacht besteed aan lekker eten en drinken met Kerstmis, met dikke Kerstmannen, grote kerstpuddingen en lekkere flessen wijn, de personen op de kaarten genoten ook van veel andere plezierige aspecten van de feestdagen, zoals spelletjes doen, dansen, schaatsen, sneeuwpoppen maken en cadeautjes uit de kerstboom halen.


Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:13 | Reageer

 Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
"Waarom versturen we kerstkaarten? Omdat Sir Henry Cole er elk jaar met Kerstmis zo tegenop zag al zijn familieleden, vrienden en kennissen handgeschreven brieven te sturen.
Omstreeks 1840 vroeg Cole een lid van de Royal Academy, John Horsley, een kerstkaart voor hem te ontwerpen. Horsley leverde die kerstkaart af in november 1843 en Cole liet met behulp van lithografie duizend kerstkaarten drukken op stevig karton en daarna met de hand inkleuren. De kerstkaarten kostten 1 shilling per stuk, maar de wereld was nog niet klaar voor dergelijke kerstgroeten. Sommige zeer gelovige lieden vonden het van slechte smaak getuigen.

In het jaar 1840 werden de kosten van het versturen van brieven in Engeland teruggebracht tot een penny. De komst van de penny-post maakte het versturen van grote aantallen kerstkaarten financieel aantrekkelijk. En wie was er in 1838 secretaris van de commissie ter promotie van postale hervorming geworden? Niemand minder dan de 'vader van de kerstkaart' zelf... Henry Cole.
In de jaren zestig van die eeuw werd een goedkopere manier ontdekt om kleuren te drukken, waardoor het mogelijk werd kerstkaarten veel goedkoper aan te bieden. Toen kwam er in 1870 een speciaal posttarief voor kaarten: zegels van een halve penny. Nu werd men echt overspoeld met kerstkaarten, waarvan er veel heel gedetailleerd waren ontworpen. Ze werden zo populair en schonken zoveel plezier dat er onvermijdelijk protesten tegen kwamen. Een boze brief aan The Times in 1877 noemde de kerstkaarten ronduit 'een sociaal kwaad'. Ze waren echter niet meer te stoppen en vandaag de dag worden er elk jaar in december miljarden kerstkaarten verstuurd.


Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:12 | Reacties: (1) | Reageer

 Meer historie over kerstkaarten maken
Er valt zoveel te vertellen over kerstkaarten, hoe u ze kunt maken en wat de historie van de kerstkaarten is. Een goed overzicht is te vinden in Wikipedia, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/KerstkaartGeplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:12 | Reageer

 Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
Jaarlijks worden er in ons land rond de 50 miljoen kerstkaarten verstuurd. Maar heeft u wel eens afgevraagd hoe deze eeuwenoude traditie is ontstaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan gedacht. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden.
Het massaal verzenden van kerstkaarten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.
In de Verenigde Staten begon de drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.


Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:10 | Reageer

 Kerstkaarten maken en versturen
Kerstkaarten maken en versturen, van uithakken tot online maken
Hallo allemaal,

Eindelijk dan mijn eerste blog!. Mijn naam is Manon en hier wil ik vooral veel vertellen over kerst en kerstkaarten. Er zijn veel mooie verhalen over kerst en interessante websites die iets met kerstkaarten te maken hebben, en daar laat ik jullie graag van meegenieten!Geplaatst door: Striktly op 14-11-2007 16:09 | Reacties: (2) | Reageer


Eigen startpagina